Gevelreiniging Benelux behandelt muren professioneel!

Witte uitbloei op metselwerk

Na het bouwen of verbouwen verschijnt soms al snel een witte aanslag op bakstenen. Deze witte aanslag op metselwerk (dat vaak nog geen jaar oud is) ligt als een dun laagje op de bakstenen. Dit noemen we witte uitbloei ofwel vroege uitbloei.

Grijze gevel of grauwe uitslag metselwerk

Heeft u te maken met een grauwe uitslag op uw gevel? En is het metselwerk ongeveer vier of vijf jaar oud? Grote kans dat het gaat om vergrauwing ofwel vergipsing van de gevel. Er ontstaat een laagje op het metselwerk dat witgrijs van kleur is.

Bakstenen op kleur brengen en voegen kleuren

Het komt regelmatig voor dat er kleurverschil in een gevel zit. Een deel van de bakstenen heeft net een andere tint dan de bakstenen van een andere levering. Het kleurverschil is vaak pas zichtbaar als de steiger wordt afgebroken en het totaalbeeld zichtbaar is. 

Wilt u de gevel waterafstotend maken (hydrofoberen)?

Hydrofoberen is het waterafstotend maken van steenachtige gevels met als doel het tegengaan van doorslaand vocht- en vorstschade, het verhogen van de thermische isolatiewaarde, verminderen van mos en algengroei en het voorkomen van ontsierende vergipsing of vergrauwing in de toekomst. 

  • Algemeen contact
  • Postbus 248, 5140 AE
  • Waalwijk, Nederland
  • Bezoekadres (alleen op afspraak)
  • De Sonman 20
  • 5066 GJ Moergestel, Nederland
Gevelreiniging Benelux is aangesloten bij de branchevereniging Gebouwschil Nederland
Branchevereniging Gebouwschil Nederland