Inkleuren metselstenen en voegen

Het komt regelmatig voor dat er kleurverschil in een gevel zit. Een deel van de bakstenen heeft net een andere tint dan de bakstenen van een andere levering. Het kleurverschil is vaak pas zichtbaar als de steiger wordt afgebroken en het totaalbeeld zichtbaar is. Vanaf een bepaald punt is te zien dat bakstenen of de voegmortel een andere kleur hebben. Ook komt het voor dat een verkeerde kleur mortel of verkeerde kleur stenen is gebruikt in de gehele gevel. Of het gaat om een deel van een gevel of het totale metselwerk: Gevelreiniging Benelux kan voor u de bakstenen op kleur brengen en voegen kleuren.

Gevelstenen op kleur brengen

Een opdrachtgever of architect kiest bewust voor een bepaalde kleur steen. Dit bepaalt immers mede de uitstraling van het pand. Voor het metselwerk worden de juiste kleur en type gevelstenen besteld. Soms gaat er iets mis en is het metselwerk al klaar als blijkt dat de kleur afwijkt. Ook komt het voor dat er te weinig stenen geleverd of besteld worden. Bakstenen uit een nalevering kunnen anders van kleur zijn, doordat ze niet tegelijk geproduceerd zijn. Afbreken en opnieuw bouwen is natuurlijk geen optie. Dan is bakstenen kleuren een prima oplossing.

Voor
Na
Voor
Na

Voegen inkleuren

De keuze voor de voegmortelkleur in combinatie met de gevelsteen is ook heel bewust. Een gevel of een gebouw krijgt daarmee een totaal andere uitstraling. Een tint donkerder of lichter maakt dus een groot verschil. Wanneer de kleur van de voegen, geheel of gedeeltelijk, om welke reden dan ook, uiteindelijk niet is wat het moet zijn dan is kleuren van het voegwerk een goede oplossing.

Bakstenen en voegen inkleuren is vakmanschap

Het kleuren van bakstenen en voegen is handwerk. Een vakmanschap waarin we veel ervaring hebben. We kleuren niet met een oppervlakkige verf. Het unieke aan onze methode is dat we de bakstenen en voegmortel kleuren middels een methode die de diepte ingaat. Het grote voordeel hiervan is dat de kleuring blijvend is en met de stenen of mortel mee verouderd. Dus gaat u later de gevel reinigen, dan behouden stenen en voegmortel de kleur.

Voor
Na
  • Algemeen contact
  • Postbus 248, 5140 AE
  • Waalwijk, Nederland
  • Bezoekadres (alleen op afspraak)
  • De Sonman 20
  • 5066 GJ Moergestel, Nederland
Gevelreiniging Benelux is aangesloten bij branchevereniging Gebouwschil Nederland
Branchevereniging Gebouwschil Nederland