Heeft u te maken met een witgrijze waas op uw gevel
En is het metselwerk enkele jaren oud?

rote kans dat het gaat om vergipsing van de gevel. Er ontstaat een laagje op het metselwerk dat witgrijs van kleur is. Deze laag kunnen we voor u van de gevel verwijderen.

Oorzaak vergipsing

In bakstenen zit kalk en gips, in voeg- en metselmortel zit kalk en cement. Door onvoldoende hydratatie ontstaat uiteindelijk witte uitbloei of er ontstaat een witgrijze waas op een gevel. Vergipsing ontstaat doordat de metselwerk veel vocht opneemt. In het metselwerk zitten losse gipsdeeltjes. Wanneer het vocht in de stenen muur trekt lossen de gipsdeeltjes op in het vocht en komt na enkele jaren naar buiten. Dat gebeurt omdat het metselwerk onvoldoende is gehydrateerd. Dit proces, deze chemische reactie is vergelijkbaar met witte uitbloei maar is trager. Het gips zit vervolgens als een laagje op de gevel en ziet eruit als een witgrijze waas.

Verwijderen van vergipsing

Voor

Verwijderen van vergipsing

Na

Verwijderen vergipsing

Voor het aanpakken van vergipsing hebben we een specifieke methode ontwikkeld. De oudere methoden voor het verwijderen van vergipsing zijn vrij agressief. Met behulp van zandstralen wordt niet alleen de uitslag op het metselwerk verwijderd. De scherpe zandkorrels zijn zo scherp dat ze ook de muur aantasten. Vooral voegwerk beschadigt snel bij zandstralen. Het is zaak om zulke beschadigingen te voorkomen. Daarom hanteren wij een unieke methode: softstralen met glasparels. Een effectieve straalmethode met de minste impact op de gevel en de minste kans op schade aan het voegwerk en metselstenen.

Verwijderen van vergipsing

Voor

Verwijderen van vergipsing

Na

Op zoek naar een specialist om uw gevel te reinigen?

Voor ieder pand en probleem zoeken wij graag de juiste oplossing

Bekijk alle specialisaties
Specialisaties C2A

Bekijk de resultaten